Papegaaien nieuws

 
Hallo Papegaaienfans,
 
Augustus
En.... we zijn weer begonnen! Een nieuwe mooie frisse papegaaienklas vol met rondvliegende papegaaitjes. In totaal 25 kinderen, Uiteraard hebben we allemaal een heerlijke vakantie gehad en moeten ons eerst nog even aan elkaar voorstellen. We gaan beginnen met het thema: Dit ben ik...
 
Check regelmatig maar eens deze site voor de laatste updates en weetjes over waar we mee bezig zijn.... we gaan er een super cool jaar van maken!
We hebben zelfs al onze eerste plaatjes op de site staan. Kijk u maar onder nieuws en fotoalbum.
 
 
 
Maar wat doen kleuters nu eigenlijk allemaal in zo'n papegaaiengroep? Misschien denkt u dat de kinderen alleen maar buiten spelen, mooie bouwwerken maken of zich vermaken in de poppenhoek. Dan zit u er toch een klein beetje naast. Natuurlijk kunnen kinderen lekker buiten spelen, zandkastelen maken en zich verkleden in een poppenhoek. Maar eigenlijk zijn de kinderen hard aan leren voor als ze later in de hogere groepen komen. Cijfers worden geleerd, goed kunnen tellen, welke kleuren zijn er allemaal of welke vormen kan ik al ontdekken? Kleuters kunnen zelfs al een beetje lezen en schrijven! Letters herkennen, je eigen naam kunnen schrijven, woordjes kunnen nazeggen en in stukjes kunnen delen, rijmwoordjes verzinnen en goed luisteren naar mooie verhaaltjes en prentenboeken.
 
En dan hebben we het nog niet eens over het oefenen van de motoriek van de kinderen. Rennen, klimmen, huppelen, balanceren zijn een aantal onderdelen van de grove motoriek. Netjes kunnen kleuren, knippen, plakken horen bij de fijne motoriek. Leren hoe je een schaar moet vasthouden en een potlood. En dan leren ze ook nog eens om te delen en te spelen met elkaar. Deze sociale vaardigheden moeten geoefend en geleerd worden, want met een hele klas vol moet je goed op elkaar letten, goed naar elkaar luisteren en goed met elkaar kunnen spelen.
En als ze dat allemaal gedaan hebben op een dag, dan gaan ze moe maar voldaan weer naar huis om de volgende dag weer opnieuw te leren en te spelen.
 
Er wordt ook veel muziek gemaakt, liedjes gezongen, geknutseld, spelletjes gespeeld, huizen gebouwd. Dit gebeurt allemaal in een thema. Zo hebben we natuurlijk in het begin van het schooljaar het thema "dit ben ik," maar komt de kinderboekenweek en de herfst er al weer heel snel aan!
Bent u eens nieuwsgierig naar de papegaaiengroep, kom gerust even binnen na schooltijd dan kunt u met uw kind de klas eens rustig bekijken.
 
Checkt u regelmatig de site nog eens voor de laatste berichten, foto's en andere zaken.
Met vriendelijke groet,
Meester Mark.
 
 
 
Papegaaienliedjes
 
Is je deur tralala... kijk lins en rets.... tja... wat zingen de kinderen nu eigenlijk? Wil je echt weten wat de kinderen nu zingen en/of wil je ze thuis meezingen. Hier komen een aantal songteksten:
 
 
Is je deur nog op slot
Is je deur nog op slot, is je deur nog op slot, van je kggg kggg kggg doe hem open voor God. Want de Heer wilt bij je wonen. En dan ben je nooit alleen.
Je hart is net een huisje waar het gezellig is. Maar het is hier nog zo donker, er is iets wat ik mis.
Giraffe
Ooooh, als ik een giraffe was met hele lange poten en een hele lange nek. Dan kon ik bij de hoge koekjes, dan kon ik bij de hoge snoepjes. Haha zeg das niet gek, met zo n lange nek, floep!
Papegaaitje
Papegaaitje leef je nog, ieja deja. Ja meneer ik ben er nog, ieja deja. Ik heb mijn eten opgegeten en mijn drinken laten staan. Ie ja deja POEF!
 
 
Pietje Puk (Versje)
Pietje Puk die heeft het altijd druk. Op maandag doet hij de was, op dinsdag maait hij het gras. Op woensdag poetst hij zijn schoenen en op donderdag gaat hij zijn straatje boenen.
Op vrijdag gaat hij in bad en op zaterdag gaat hij naar de stad. En als alle boodschappen zijn gedaan. Trekt Pietje Puk zijn zondagse pakje aan
Spring ik s morgens
Spring ik s morgens vroeg als een haasje, een twee, drie uit mijn warme bed. En dan bid ik op mijn kamer toch nog even een gebed. Het is vandaag een nieuwe dag, waarop van alles gebeuren mag.
Ze kunnen zeggen..
Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant, die heeft de dikste billen van het hele land. En de giraf de allerlangste nek. En het nijlpaard de allergrootste bek-bek-bek.
Woutertje
Woutertje, Woutertje, wiebelwiebelwiebel woep.
Piepklein kaboutertje, kom als ik roep.
Woutertje, Woutertje, piepklein kaboutertje.
Wiebelwiebelwiebel woe-hoep, kom als ik roep!
Schaapjes horen bij de herder.
Schaapjes horen bij de herder en het gras hoort bij de wei en ikzelf hoor bij mijn zusje en mijn zusje hoort bij mij
Vlinders horen bij de bloemen hebben vleugels heel apart en ikzelf hoor bij mijn ouders want ik woon in ieders hart.
Kikkers horen bij het water en het water in de sloot. Mensen horen bij elkander in je eentje ga je dood.
Ieder kind dat wordt geboren hoort bij mensen twee aan twee. En die zijn dan vader-moeder want God vraagt doe met mij mee.
Ik wil voor de mensen zorgen maar ik kan het niet alleen. Daarom heb ik mensen nodig toe zeg alsjeblieft geen nee.
 
 
 
 
Linkerbeen, rechterbeen
Zwarte piet kan klimmen, zeker weten. Want hij heeft op de pietenschool gezeten. Maar kan hij dansen zoals wij, van voor naar achter en opzij. He beste Piet, ik heb een idee, als je het kan... doe dan met ons mee. HE
Linkerbeen, rechterbeen, draai maar om de ander heen, handen vast, zwaaien maar, een buiging en de dans is klaar (2x)
Zwarte Piet kan strooien moet je horen, de pepernoten vliegen om je oren. Maar kan hij dansen zoals wij, van voor naar achter en opzij. He beste Piet, ik heb een idee, als je het kan... doe dan met ons mee. HE
Linkerbeen...
Zwarte piet kan boterletters bakken en weet hoe hij cadeautjes moet verpakken. Maar kan hij dansen zoals wij, van voor naar achter en opzij. He beste Piet, ik heb een idee, als je het kan... doe dan met ons mee. HE
Linkerbeen...
Sjok, sjok, sjok
Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje, helemaal naar Bethlehem. 2x Oh, wat was Maria moe, ze deed af en toe haar oogjes toe.
Sjok, sjok, sjok, liep het ezeltje, Jozef zocht naar onderdak. 2x Maar ze zeiden het spijt ons zeer, we hebben helaas geen slaapplaats meer.
Hop, hop. hop liep het ezeltje want het rook een warme stal. 2x Daar en wie had dat gedacht, werd Jezus geboren in die nacht
Dag meneer de sneeuwman
Dag meneer de sneeuwman, waar kom je vandaan? Dag meneer de sneeuwman blijf maar staan. Hier is je bezem een stok en een hoed, Dag meneer de sneeuwman het staat je goed!
De wereld is een toverbal
De wereld is een toverbal, geen mens weet hoe hij worden zal. Maar een ding dat weet iedereen, je kunt het niet alleen.
Dus zullen we er samen iets van moeten maken, de wereld is wel mooi maar bewerkelijk ding. Dus zullen we er samen iets van moeten maken.
He, he, he, he, kom maar in de kring.
Ga je mee
Ga je mee zeg niet nee, maar sta op en doe mee, zet je voetstappen in die van mij. Volg het spoor en ga door, of ga jij liever voor. Hup kom op, sluitje aan in de rij.
Welke weg wil je gaan en waar wil je naar toe, blijf niet zitten waar je zit, ook al voel je je moe.
Is de weg soms te lang, zak je weg in het zand. Er zijn hobbels op het pad, maar ik geef je een hand.
Loopt de weg bijna dood, zie je nergens een spoor. In de verte wordt het licht, gaat de weg daar soms door.
Op de dierenboerderij
Op de dierenboerderij, Hiya-hiya ho, daar zingen alle koeien blij, hiya, hiya ho.
En een boeh, boeh, hier en een boeh, boeh daar. Hier een boeh, daar een boeh overal een boeh, boeh.
Op de dierenboerderij, hiya-hiya ho.
Als je blij bent
Als je blij bent, ja dan klap je in je handen, 2x Als je blij bent kun je zingen, als je blij bent kun je springen, als je blij bent ja dan klap je in je handen.
Als je blij bent...
Klak je met je tong
Sla je op je knieën
Stamp je met je voeten
Roep je hard hoera


Leerkracht:

Mark te Poele

Stuur een e-mail
Mark te Poele

Laatste klassennieuws

Geen nieuwsberichten