Verlofaanvraag

28.04.2014 - 30.04.2014

01.05.2014 - 11.05.2014

Welkom op de site.

Welkom op de website van KBs De Heeswijk.

Op de site vindt u informatie over onze school. Zo kunt u de schoolgids downloaden, diverse foto's bekijken, informatie vinden over de OV, MR en het overblijven. Tevens is de meest actuele agenda ook terug te vinden op de site.
Met vriendelijke groet,

Team KBs De Heeswijk.

Kleedjesmarkt en lootjes

Vandaag hebben alle leerlingen lootjes meegekregen voor de komende actie van de sponsorcommissie. Ook kunnen de leerlingen zich vanaf vandaag inschrijven voor de kleedjesmarkt. Jullie zijn hierover al per e-mail geïnformeerd. Deze informatie is hier nogmaals te bekijken. Wij hopen op uw steun en medewerking om deze actie tot een groot succes te maken.

Met vriendelijke groet namens de sponsorcommissie,
Michiel van Rooijen.

(S)cool on wheels

Op maandag 14 april heeft groep 8 een gastgespreker in de klas gehad. Hij heet Geert en kwam vertellen over zijn leven als topsporter maar dan met een beperking. Geert heeft een aantal jaren geleden een vliegtuigongeluk gehad en heeft daarbij zijn zenuwen in zijn ruggemerg beschadigd. Hij heeft verteld over hoe zijn leven er voor het ongeluk uitzag en hoe zijn leven er na het ongeluk uitzag. Hij zat in een rolstoel maar op een gegegeven moment heeft hij een rondje door de klas gelopen. Wij dachten allemaal dat hij niet kon lopen. Hij vertelde dat, ondanks de artsen zeiden dat dit niet ging lukken, hij het heel graag wilde. Met met behulp van heel veel doorzettingsvermogen en wilskracht is dit hem gelukt. Dit was ook één van de boodschappen die hij had. Met wilskracht kun je heel veel bereiken! Hij vertelde over zijn stichting en liet daar ook filmpjes van zien.

Zijn stichting doet veel voor mensen die graag willen sporten maar die een beperking hebben, waardoor het niet mogelijk is om dit meteen te doen. We waren allemaal onder de indruk. Daarna zijn we naar de sporthal gegaan en hebben we eerst hard moeten rennen met een blinddoek voor. Dat was eng maar we deden het allemaal wel! Geert had ook 10 rolstoelen mee en we hebben vervolgens estafette gedaan om handig te worden met de rolstoel. Daarna hebben we verschillende potjes rolstoel basketball gespeeld. Het was een zeer leerzame ochtend!

foto12.png

Gekkigheid alom tijdens verkeerswandeling

Onder een stralend zonnetje vertrokken de kinderen uit de kleutergroepen en groep 3-4 de wijk in. Maar wat was dat? Allerlei vreemde figuren kwamen ze tegen die duidelijk niet opgelet hadden tijdens de verkeersles! Gelukkig hadden de kinderen dat wel! Een heerlijke wandeling waar diverse verkeerssituaties nogmaals werden uitgelegd. Want vaak weten de kinderen het wel, maar in de praktijk.....
verkeerswandeling_2014.jpg

Dode hoekactie opent verkeersweek

Op maandag 7 april vertrokken de kinderen van groep 6 en 8 naar het Shell station waar een vrachtwagen van DHL stond te wachten. De dode hoek is en blijft een gevaarlijke verkeerssituatie. Vele mensen waaronder schoolgaande kinderen krijgen soms wel eens met deze moeilijke situatie te maken. Door zelf achter het stuur te kruipen en alle spiegels te bekijken konden de kinderen zelf zien dat een vrachtwagenchauffeur niet alles kan zien en dat je ook zelf als fietser of voetganger goed moet blijven opletten in het verkeer!
dode_hoek_2014.jpg

Twee emmertjes water halen (x13)

Op vrijdag 28 maart stond het hele schoolplein vol met alle kinderen van de Heeswijk. Als afsluiting van het grote project 100 jaar Montfoort gingen we met alle kinderen het liedje "twee emmertjes water halen" zingen. Van tevoren waren we op tournee geweest langs diverse klassen. De kinderen vertelden elkaar wat ze hadden geleerd en meegemaakt. Onder de stralende zon werd het project zingend en dansend afgesloten.

In het Heeswijknieuws stond een verkeerde tijd  voor de afsluiter. De verantwoordelijke is er op aangesproken en als goedmaker heeft hij direct alle foto's online geplaatst.
slot_groot_project.jpg

Zoontje voor juf Tamara

Vannacht werd het zoontje geboren van juf Tamara. Zijn naam is Sten!! Hij weegt 3190 gram, is 49 cm en is een wolk van een kind.
We kunnen hier maar een ding opzeggen.... GEFELICITEERD!
sten_thomassen.png

Groot project is een groot feest

We gaan 100 jaar terug in de tijd. Maar hoe zag het er allemaal uit, en wat zag je toen? Veel kinderen zijn al op speurtocht geweest door Montfoort. De molen werd bezocht, een stadswandeling is gemaakt en de kleuters hebben zelfs een spelletjescircuit gedaan met allerlei leuke, oude maar ook modernere spellen.

Nog maar een paar dagen en dan sluiten we met zijn allen dit grote project. Maar het is nu al een groot feest. Kijk snel voor alle foto's onder activiteiten!
molen_2014.jpg  ezel_prik_2014.jpg